Thaiboxning

Nybörjare

3 ggr i veckan

Här börjar vi med alla grundläggande tekniker, fotarbete, slag, sparkar, knän etc. Ingen sparring. Mycket fokus på mittsträning och att få kroppen rörlig och stabil. I den här gruppen behöver man ingen tidigare erfarenhet och man behöver inte redan vara tränad när man börjar här. Vi kommer lugnt gå igenom tekniker och gradvis öka intensiteten på detta pass. Alla är välkomna!
Medtages: Endast träningskläder, första passet kommer ni få låna utrustning.

Fortsättning

3 ggr i veckan

I denna grupp tränar vi mer avancerade tekniker. Här växlas träningen upp med tuffare fys, sparring och mer matchliknande situationer. I denna grupp bör man redan ha gått ca 1-2 terminer så att man känner sig trygg med grundteknikerna.
Medtages: Handskar, Benskydd och tandskydd.

Avancerad

3 ggr i veckan

Gruppen för dem med mycket erfarenhet. I denna grupp tränar alla som går matcher och de som kan hålla jämna steg med tävlingstränande . Här fokuserar vi på att göra oss matchklara och ständigt utvecklas som thaiboxare, uppflytt till denna grupp sker endast av tränare.

Tävling

Denna grupp består av thaiboxare som har gått flera matcher samt satsar helhjärtat på thaiboxning. I denna grupp ställs det högre krav på utövaren och man ska ha bra fysik. Vill man komma hit måste man ha tränat hårt under en längre tid samt visat för tävlingstränaren Simon att man har vad som krävs. Vill man träna i denna grupp börjar man i Avancerad och pratar med Simon för att göra upp en plan för att nå hit. Coach bestämmer tider för träning.

Kampsportsfys (Lunchträning)

2 ggr i veckan

Detta träningspass består av Thaiboxningsinspirerad fysträning där man stärker hela kroppen. Passet är anpassat så att du inte behöver någon tidigare erfarenhet. Passen är intensiva med högt tempo där du som deltagare  ska känna att du är trött och har fått ett effektivt träningspass under din lunchtimme.

Barnträning 8-10 år

I denna grupp fokuseras träningen mycket på grundövningar som ställning och enkla slag- och sparkkombinationer. Vi kombinerar thaiboxning med lek som utvecklar motorik och balans. Under terminens gång börjar vi med enkla teknikövningar mot varandra som är anpassade efter gruppens nivå. I denna gruppkör både nybörjare och fortsättning ihop.

Barnträning

11-13 år Nybörjare

Även i denna grupp fokuseras träningen mycket på grundövningar som ställning och enkla slag- och sparkkombinationer. Vi kombinerar thaiboxning med lek som utvecklar motorik och balans. Under terminens gång börjar vi med enkla teknikövningar mot varandra som är anpassade efter gruppens nivå.

Barnträning

11-13 år Fortsättning

I denna grupp förutsätts det att barnet har grunderna och klarar av enklare kombinationer utan noggrannare instruktioner. Träningen fokuseras mer på avancerade tekniker inom thaiboxning. Stor del av passet utövas med övningar mot varandra och under terminens gång introducerar vi lättare sparring. I den här gruppen rekommenderar vi att barnen har egna handskar och benskydd.